• Scherpste tarieven
  • Binnen 24 uur uw container voor de deur
  • Grootste aanbod van NL
  • 100% milieuvriendelijk en duurzaam
  • Totaalleverancier voor elke afvalstroom

VASTGOEDSPECIALIST

Milieu Service Nederland heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot specialist op het gebied van afvalinzameling in de vastgoedsector. Afval en duurzaamheid staan in directe verbinding met elkaar. Dankzij onze uitgebreide kennis van het vastgoed weten wij als geen ander hoe belangrijk deze verbinding is. Duurzaam afvalmanagement heeft immers een directe invloed op de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en locaties. De wensen en behoeften op het gebied van afvalinzameling verschillen in de vastgoedsector doorgaans dan ook flink van die van organisaties in andere branches. Dit heeft niet alleen met duurzaamheid te maken. Ook op bijvoorbeeld het gebied van facturatie en het eerlijk verdelen van de kosten (bijvoorbeeld als er meerdere huurders zijn) bestaan er in de vastgoedsector vaak specifieke wensen. Als vastgoedspecialist weten wij waar behoefte aan is en beschikken wij bovendien over de middelen om in deze behoeften te voorzien.

 

BREEAM-NL EXPERTS

Wij hebben meerdere vastgoedspecialisten in dienst die zich iedere volledig toeleggen op het verduurzamen van het afvalbeheer in de vastgoedsector. Al deze vastgoedspecialisten komen zelf uit het vastgoed of hebben hier een sterke affiniteit mee. Bovendien zijn zij ook allemaal in het bezit van een BREEAM-NL Expert In-Use certificaat. Dit maakt hen de uitgelezen personen om te helpen bij het verhogen van de creditscores op het gebied van afval voor uw BREEAM-certificering. Dankzij onze afvalstoffenoverzichten en CO2-rapportages heeft u bovendien inzicht in uw eigen gegevens. Deze rapportages voldoen aan de GRESB benchmark en vormen een waardevol onderdeel voor uw BREEAM-NL In-Use certificering.

UW VOORDELEN

  • Persoonlijk contact met een BREEAM-NL Expert In-Use
  • Afvalstoffenrapportages voor inzicht in uw afval
  • Deskundig advies op basis van uitgebreide kennis van en ervaring in de vastgoedsector
  • Advies op maat
  • Registratiemodule voor (mini)perscontainers
  • Uniek product: de Miniperscontainer

DE VASTGOEDSECTOR

Geen enkele organisatie is hetzelfde. De behoeften op het gebied van afvalinzameling verschillen vaak sterk per branche. Ook bij de vastgoedsector is dit het geval. Onze ervaring leert ons dat er in deze branche regelmatig behoefte is aan het verdelen van de afvalkosten. Zeker als er sprake is van meerdere huurders, is het prettig om te weten hoeveel afval iedere huurder doorgaans produceert. Met onze registratiemodule is dit gemakkelijk bij te houden. Dat maakt het verdelen van de kosten een fluitje van een cent! Huurders betalen voortaan niet meer voor andermans afval.

Ook op het gebied van facturatie begrijpen wij de wensen van vastgoedeigenaren. Daarom ontvangt u van ons slechts één factuur waar alles op staat. Een stuk overzichtelijker en prettiger dan het ontvangen van meerdere facturen van verschillende leveranciers.

Neem contact op

DGBC EN NRW

Wij delen graag onze kennis op het gebied van afvalinzameling en duurzaamheid met andere deskundigen. Daarom zijn wij participant van stichting Dutch Green Building Council en lid van de Nederlandse Raad Winkelcentra. Wij bundelen graag onze krachten met gelijkgestemden die ook streven naar duurzaam vastgoed.

 

DUTCH GREEN BUILDING COUNCIL

Wij zijn participant van de stichting Dutch Green Building Council (DGBC), een onafhankelijke non-profit netwerkorganisatie die zich inzet om de gebouwde omgeving te verduurzamen. DGBC beheert en ontwikkelt het BREEAM-NL duurzaamheidskeurmerk. Het streven van DGBC om een belangrijke rol te spelen in de transitie naar een circulaire economie, sluit vrijwel naadloos aan bij de missie van Milieu Service Nederland om de vastgoedsector te verduurzamen. Dit participantschap biedt ons een platform om onze kennis van afval en duurzaamheid te delen en uit te breiden.

 

NEDERLANDSE RAAD WINKELCENTRA

Gezien onze jarenlange ervaring op het gebied van afvalinzameling bij winkelcentra, mogen wij ons inmiddels op dit vlak wel deskundig noemen. Wij zijn dan ook lid van de Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW). In deze raad delen wij onze kennis en ervaringen met andere deskundigen, belanghebbenden en vernieuwers binnen de winkelomgeving. Zo dragen wij bij aan het ontwikkelen van duurzame en aantrekkelijke toekomstige winkelomgevingen.

Bas Groenewegen

Seven Cities Campus
Nette partij welke afspraken nakomt en doet wat ze beloven.

Roland Leurs

Leurs Vastgoed B.V.
Ze hebben kennis van zaken, zijn meedenkend en hebben prima prijs-kwaliteitverhouding. Een degelijke en klantgerichte organisatie.

Raoul Böhne

Boatex Beheer
Door middel van het afvalstoffenoverzicht kunnen wij op ieder moment inzicht krijgen in onze afvalstromen.

DUURZAAM VASTGOED

Er zijn verschillende manieren om uw afvalinzameling te verduurzamen. Zowel afvalinzameling als -verwerking hebben een grote invloed op het milieu. Door hier bewust mee om te gaan, levert u dus een grote bijdrage aan een beter milieu.

 

AFVAL SCHEIDEN

Eén van de manieren om uw afvalmanagement te verduurzamen, is door (meer) afval te scheiden. Veel van ons afval is geschikt voor recycling. Recyclen heeft als resultaat dat we minder nieuwe grondstoffen hoeven te winnen om nieuwe producten van te maken. Uw afval is namelijk zelf al een belangrijke grondstof. Om afval optimaal te recyclen, dient dit echter wel gescheiden ingezameld te worden. Al het afval dat niet wordt gescheiden, komt bij het restafval terecht. De verwerking van deze afvalstroom gebeurt middels verbranding. Dit is slecht voor het milieu en als hier recyclebare afvalstoffen tussen zitten, gaan deze verloren. Bij het inrichten van een duurzaam afvalbeleid, is het dus van belang om ervoor te zorgen dat de afvalstroom van het restafval zo klein mogelijk is. Dit verbetert de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en locaties aanzienlijk! Bovendien zorgt het ook voor een besparing op de afvalkosten. De negatieve milieu-impact van restafval maakt dit namelijk een dure afvalstroom.

 

CO2-REDUCTIE

Ook het aantal transporten dat nodig is om afval af te voeren heeft een grote invloed op de duurzaamheidsprestatie. Immers, hoe vaker er heen en weer gereden dient te worden, hoe hoger de CO2-uitstoot. Het scheiden van afval heeft een positief effect op de hoeveelheid gereden kilometers. Uw containers zitten namelijk minder snel vol omdat het afval over verschillende inzamelmiddelen wordt verspreid. Ook het samenpersen van afval heeft een grote invloed op CO2-reductie. Door afval samen te persen, neemt het minder ruimte in binnen de container. Daardoor zijn er ook minder transporten nodig om het afval af te voeren. Dit zorgt voor een verlaging van de CO2-uitstoot én een besparing op transportkosten.

 

Meer informatie

INZICHT IN UW AFVAL

Voordat u uw afvalbeheer kunt verduurzamen, is het belangrijk om te weten waar de verbeterpunten hiervoor liggen en waar uw afval uit bestaat. Met onze afvalscan en afvalanalyse krijgt u inzicht in uw afval.

AFVALSCAN

Onze afvalscan brengt de huidige wijze van afvalinzameling in kaart. Misschien is het wel mogelijk om het aantal transportbewegingen, en daarmee de CO2-uitstoot, flink te verminderen! Of misschien heeft u wel veel meer mogelijkheden om afval te scheiden dan u denkt. Dankzij de afvalscan ontdekken wij waar de verbeterpunten liggen. Op basis van deze resultaten ontwikkelen wij dan een plan om de verbeteringen door te voeren.

AFVALANALYSE

De afvalanalyse brengt in kaart welke afvalstromen uw organisatie produceert en hoeveel daarvan bij het restafval terechtkomen. Zo weet u welke afvalstromen u kunt scheiden en (indien u hier al mee gestart bent) in hoeverre dit succesvol gebeurt. Misschien weten uw medewerkers nog niet precies wat in welke afvalstroom hoort en komt daardoor nog steeds veel recyclebaar afval in de verkeerde afvalstroom terecht. Het is ook mogelijk dat er veel meer recyclebaar afval bij uw organisatie vrijkomt dan u weet. Dankzij de afvalanalyse weet u wat u te doen staat. Tevens biedt de analyse de mogelijkheid om (eventueel zelfs periodiek) de resultaten van uw inspanningen op het gebied van afvalscheiding te monitoren.

IK WIL DUURZAAM ONDERNEMEN

Bent u op zoek naar manieren om uw afvalbeheer te optimaliseren? Neemt u dan gerust contact met ons op via onderstaand contactformulier. Eén van onze vastgoedspecialisten komt graag een keer bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Top