Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 14 augustus 2019

Eigen Thermen Resort: op weg naar circulair ondernemen

Deel:
Eigen thermen
Soms zijn er van die klanten waar je elke dag wel even langs zou willen gaan. Eigen Thermen Resort in Chaam wordt er zo een! Eigen Thermen Resort wordt het grootste, mooiste en meest luxe wellnesscenter van Brabant. De opening staat gepland voor het tweede kwartaal van 2021. Milieu Service Nederland gaat alle afvalstromen die op het resort worden gescheiden bij de bron, inzamelen en verwerken.
Eigen Thermen Resort

Verschillende afvalstromen

Recent hebben we een meerjarig contract afgesloten voor de inzameling en verwerking van alle verschillende afvalstromen van het nieuwe wellness-resort. Om het contract binnen te halen, maakte Dennis Tang, Branchemanager horeca, een plan op basis van ervaring in de branche en een inschatting van de nieuwe locatie. En dat deed hij goed, want Eigen Thermen Resort koos overtuigd voor Milieu Service Nederland.

Uitgedacht advies

Dennis vertelt: “we hebben de opdracht gekregen op basis van inhoud, vakkennis en duurzaamheid. Ik heb een uitgebreide offerte opgemaakt, gebaseerd op duurzame, innovatieve oplossingen.” De inzameling gaat plaats vinden met behulp van Multi Afval Containers, waarin de verschillende afvalstromen direct bij de bron worden gescheiden. Doordat we gescheiden afvalstromen ontvangen, kunnen we dit ook heel goed laten recyclen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid was een belangrijke component in het winnen van het contract, geeft Dennis aan. “Eigen Thermen kiest voor duurzame bouw, met duurzame materialen en dus ook voor duurzaam afvalmanagement. Rolcontainers moeten meerdere malen per week geleegd worden. Dat staat haaks op de duurzaamheid die ze bij Eigen Thermen willen. Veel op en neer rijden past ook niet in het bosrijke gebied. Het is een locatie van Staatsbosbeheer, die leent zich niet voor veel verkeer. Bovendien is het een streven om de natuur en de dieren zo veel mogelijk met rust te laten. Wij gebruiken daarom perscontainers, die de verkeersstromen aanzienlijk verminderen.”

Eigen compost

Eigen Thermen moet een ruime en exclusieve wellness-beleving worden, met daarbij een hotel met 60 kamers en horeca. Het resort mikt op 130.000 bezoekers op jaarbasis. Voor alle voedselresten plaatst Milieu Service Nederland een composteermachine op de locatie. “Hier gaan alle resten in, en wordt er vervolgens compost van gemaakt. Dit kan weer gebruikt worden in het bosrijke gebied. Zo blijft deze afvalstroom dus van begin tot eind op de locatie. Een perfect middel voor afvalvrij ondernemen,” aldus Dennis.

Ook op zoek naar een oplossing voor uw afvalstromen? Vul dan onderstaand formulier in.

Nieuwsbrief
Gepubliceerd: 14 augustus 2019
Deel:

Bekijk de laatste klantcases