Binnen 1 werkdag een passende offerte
Gepubliceerd: 19 mei 2022

Milieu Service Nederland vermindert de uitstoot met 90%

Deel:
Verminderen uitstoot
Milieu Service Nederland heeft een belangrijke stap gezet om de CO2-uitstoot met 90% te verminderen voor de Minipers inzameling en de All-In-One SmartCollection! Wij zijn namelijk overgestapt op HVO 100 brandstof, de meest duurzame brandstof op dit moment. Deze brandstof wordt geproduceerd van plantaardige oliën, restoliën, vetten en afval. Dus zonder het gebruik van fossiele grondstoffen! Dit betekent dat wij onze Minipersen fossielvrij ledigen. Onze All-In-One SmartCollection zamelden we al gedeeltelijk elektrisch in, maar vanaf heden zamelen we het overige deel ook fossielvrij in. Dit is een grote stap naar een schone(re) wereld!
Verminderen uitstoot

Zero-emissie inzamelen

HVO 100 brandstof staat voor Hydrotreated Vegetable Oil en zorgt voor 90% minder uitstoot van broeikasgassen (CO2) in vergelijking met fossiele diesel. Dit is inclusief het productieproces van deze, uit 100% hernieuwbare grondstoffen vervaardigde, brandstof. Deze brandstof is daarnaast ook fossielvrij en emissiearm. Als we kijken naar de well-to-wheel CO2e-uitstoot, vermindert deze brandstof de uitstoot van broeikasgassen vergelijkbaar aan elektrisch rijden. Ook de uitstoot van overige emissies zoals stikstof en fijnstof zijn aanzienlijk lager, wat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit. Daarnaast voldoet HVO 100 brandstof aan de hoogste duurzaamheidsnormen, kwaliteit en zuiverheid

Een schone toekomst

Doordat deze zero-emissie brandstof grotendeels wordt gemaakt van afval en residuen draagt het gebruik bij aan een circulaire economie. In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met 49% zijn gedaald. Een klimaatneutraal Nederland in 2050 is het uiteindelijke doel. Wij zijn hard op weg om een volledig emissievrij transport te realiseren. Naast onze wagens die op deze brandstof rijden, zamelen wij alle afvalstromen ook elektrisch in. Met ons duurzame wagenpark werken wij aan het drastisch terugdringen van de CO2-uitstoot.

Duurzame afvalinzameling

Als de ondernemende afvalpartner voor zakelijk Nederland vinden wij het belangrijk om voorop te lopen met vooruitstrevende oplossingen. Het zero-emissie inzamelen van onze Minipersen en onze All-In-One SmartCollection zorgt ervoor dat we samen een halt kunnen toeroepen aan de klimaatveranderingen. Met onze All-in-One SmartCollection wordt duurzaam ondernemen voor bedrijven zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Het scheiden van afval en het verlagen van de CO2-uitstoot vormen de basis van dit concept. Wij zetten graag die stap extra voor onze klanten om samen te werken aan een schonere wereld. Wij kijken graag met je mee naar jouw (duurzame) afvalinzameling. Met duurzame afvalinzameling kun je namelijk veel bereiken.

Wil je meer informatie over het verlagen van jouw CO2-voetafdruk? Neem gerust contact met ons op!

Nieuwsbrief
Tags:
Gepubliceerd: 19 mei 2022
Deel:

Bekijk het laatste nieuws